Els fanàtics del pinball d’ARCADE no en vam tenir prou amb la sobredosi de boles d’acer de Silla. Aquesta afició ens ha entrat molt endins a uns pocs socis i aquest cop en vam ser 7, un més, els que vam anar a la vuitena edició del TMAP, el Torneig de Madrid de Pinball, disputat els dies 14 i 15 de maig.

 

Divendres 13 a mitja tarda emprenem el llarg viatge al centre de la península, que amb unes bones xerrades de videojocs i pinballs se’ns fa més curt. Arribem a la nit expectant què ens esperava l’endemà…

Vora les 7:30 sonava el despertador i començava el dia fort del torneig. Ens dirigim a “La Milionaria”; aquest meravellós 5è pis que alberga tantes i magnífiques màquines, on ens rep el curiós cartell de l’esdeveniment, estil cubista, que tant ha agradat. Ni més ni menys que 64 participants (excepte 3 defeccions de darrera hora) ens serrem al rebedor del lloc; bosses per a tots; amb samarreta del torneig, llista de partides a fer i la clàssica xerrada sobre les normes de la competició.

Passem a la zona de joc on ens sorprenen pinballs dels darrers models fabricats per Stern com “Game of Thrones”, “KISS”, “Star Trek”, “Metallica”, “AC-DC” i l’últim llançament: la nova i esperadíssima “Ghostbusters”. Totes màquines rapidíssimes, noves, precioses i espectaculars en so i il·luminació; un plaer per als sentits. Si a això hi afegim: “Theatre of Magic”, “White Water”, “NBA Fastbreak”, “Spiderman”, “Tales from the Crypt”, “Addams Family”, “Getaway”, i un llarg etc … Més una bona dosi de pinballs clàssics cada u millor que l’altre, més els pinballs moderns i clàssics en joc lliure tenim

…El paradís dels flippers !!!

 

c

Els participants es van partir en quatre grups de 16 i s’havia de fer una partida en una màquina moderna i una altra en una de clàssica contra cadascun dels 15 adversaris del grup. Cada mitja hora l’efectiu xiulet de l’Alex marcava el començ de cada tor,n. Em trec el barret per com de bé va anar el torneig; el paper amb la llista que cada un teníem del nostre grup marcava l’hora, amb qui i a quina màquina s’havia de jugar. També va ajudar molt que els aparells estiguessin molt fins; no recordo que en fallés cap. Un 10!

El torneig va discórrer amb l’encant que ens tenen acostumats a tenir aquests esdeveniments; xerrades entusiastes entre partida i partida comentant els duels disputats i fent comptes de les partides guanyades que permetrien a cada grup de passar al torn següent. Cada u va disputar 30 duels, més les partides en les màquines de la zona de joc lliure; incomptables partides en un dissabte màgic que traurem mal a oblidar.

Aquest cop van passar el torn tres socis d’ARCADE; Karakandao en modernes més Paco i Putxy en clàssiques.

 

Diumenge 15 era el dia dels torns finals i els minitorneigs; aquests darrers van ser:

-Fer la màxima puntuació en la “Roadshow” dos jugadors un a cada botó. Va guanyar la parella formada per Julio i Rayo.

Màxima puntuació en la “Flinstones” amb una cartolina negra enganxada al vidre a la zona dels flippers (amb un forat al mig d’uns 10 centímetres de diàmetre, que deixava veure ben poc). Va guanyar juliol.

– Fer La millor puntuació en la “Demolition man” només usant els gallets que són a la part superior dels botons, amb la rom Demolition Time 0.99. Aquest se’l va endur Santy14.

-Minijoc de vídeo: Millor partida en la Galaxians de nau creixent (Recreatius Franco). Pipo, com no podia ser altrament.

Curioses maneres de jugar que feien més distès el matí per als que no havíem de competir.

Com és lògic, el diumenge hi havia la zona de joc lliure molt més ajustada, i s’hi trobava l’anhelada “Ghostbusters”, no va parar ni un segon, hi havia cua per a ficar-li blava, com s’havia d’esperar… Érem dels primers a fer-hi unes partidetes. Més “senyor dels anells”, “World cup 94”, “Popeye”, “Champion Pub”, “Twilight Zone”, “Creature from the Black Lagoon”; i moltes més de modernes i de clàssiques ens picaven una i altra vegada.

 

Els tres socis d’ARCADE classificats no van poder escalar més nivells, el nivell va ser altíssim, ens conformem amb haver passat un cap de setmana de somni entre flippers, boles d’acer i bons amics .

Seguidament els resultats i guanyadors dels tornejos:

Torneig de clàssiques, la final es va jugar en la Bumper de Billport

1r APE 637.910 punts
2n Gabrieló 600.910 punts
3r Vic 363.180 punts
4t Shh-mari 280.920 punts

Torneig de modernes, la final es va jugar en la Ghostbusters Pro

1r Juaney 98.486.930 punts
2n Inderman 44.805.800 punts
3r Gabrieló 15.884.920 punts
4t Lucky Luke 13.264.820 punts

Només resta a acomiadar-se i regraciar pel magnífic treball d’organització dels amics de AUMAP a “la Milionaria”. Moltes gràcies a tothom.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.