El divendres 11 de maig, dos dels nostres socis van anar a buscar l’Arcade espanyol, el primer videojoc desenvolupat i comercialitzat a Espanya. El seu nom,  “Destroyer”, un videojoc a càrrec de l’empresa EFO.S.Afabricat per l’empresa Playmatic i comercialitzat per CIDELSA, la unió entre les dues empreses.

Flyer de Destroyer, Alojado en www.recreativas.org

La cerca de “Destroyer” va començar a gestar-se a Arcandreu (l’esdeveniment retro que se celebra a Barcelona a principis del mes de maig), just després d’una xerrada dels socis Eduardo Cruz i Óscar Nájera relacionada amb el projecte recreativas.org, projecte que té per objectiu documentar i preservar els jocs i la història del recreatiu espanyol des dels seus inicis.

                                                                                                                    Foto de Associació Retromaniacs.es

Després de la xerrada, diversos socis ens vam ficar a parlar de recreatives. Eduardo Cruz va manifestar la seva voluntat de comprar la recreativa “Destroyer” si aparegués. El nostre soci Paco, àlies Chipywinie, li va comentar que coneixia a algú que en té una i que estaria disposat a vendre-la. Després de parlar amb la persona, va accedir a vendre-la i sense pensar-ho dos cops, van llogar una furgoneta i tots dos van enfilar el camí de Castelló.

Van sortir de Barcelona a les 10.00 del matí i van arribar al magatzem a l’hora de dinar. Allà hi havia la màquina, esperant que algú li retornés la seva importància que va tenir a principis dels 80. Sense importar l’estat, la van carregar a la furgoneta. Amb ella també va viatjar la recreativa Verbena”, versió espanyola del joc de Sega “Carnival”.

 

Abans de sortir cap a la seu de la nostra associació, van parar a dinar en un bar proper. Tant al Paco com a l’Eduardo, els va cridar l’atenció un entrepà anomenat “Oriolet”, elaborat a base de foie, llom, formatge, ou i maionesa. Van preguntar pel nom de l’entrepà i el cambrer els va comentar que es deia Oriolet en honor a un client que l’esmorzava cada dia.

Ja a la carretera i camí de Barcelona, van trucar per veure qui podria ajudar a descarregar aquestes dues màquines plenes d’història. Al local de l’associació, els esperaven en Jordi35, en Pere, àlies Rockman, i Óscar Nájera, àlies Osquilla. A les 19.15, van arribar.. Ens vam donar les mans, ens vam abraçar i vam felicitar la gesta d’en Paco i l’Eduardo. Un cop al local, es van netejar a fons les dues màquines. Ara toca revisar els monitors i la part electrònica abans de posar-les a funcionar.