Avui us volem parlar de dos projectes de preservació de l’arcade espanyol que últimament estan en auge.

¿El motiu?

 

A la gran tasca que han vingut realitzant col·leccionistes particulars i les associacions més veteranes des de fa molts anys, aquests últims mesos han rebut el reforç d’associacions més joves.

 Tant unes com altres associacions en els seus estatuts recollim com un dels objectius fonamentals precisament la conservació de les màquines amb les que vam créixer.

 

Aquests mobles plens d’identitat, que van proliferar a la dècada dels 80, el que avui en dia anomenaríem clàssics, per la qual cosa la col·laboració amb els dos projectes és una cosa natural.

 Començarem parlant pel projecte que va néixer als fòrums de A.U.M.A.P amb el títol de Projecte: Afegir versions espanyoles de jocs dels 80 a MamE

 


El projecte tracta de preservar els jocs que van sortir a Espanya, ja sigui fabricació pròpia o conversions. És una tasca complicada donada l’escassetat de plaques que queden a dia d’avui.

Actualment la ultima incorporació l’ha realitzat la nova associació de Saragossa el nom és A.R.P.A (Asociación de Recreativas y Pinballs de Aragón) el joc preservat a estat Crazy Climber de Rodmar Elec S.A

 


Un dels nostres socis ha “Dumpejat” recentment un altre joc espanyol. Space Rocks és una màquina recreativa basada en el joc Asteroids d’Atari.
Aquí podreu veure la fitxa de la recreativa Space Rocks de J. Estevez

 

El següent projecte tracta de preservar la història del recreatiu espanyol. Mitjançant documentació gràfica, manuals i captures dels jocs.
Un projecte on s’esmenta a tota empresa que hagi aportat a la cultura de l’recreatiu espanyol ja sigui amb mobles clàssics o genèrics i amb jocs de disseny propi o conversions.

 

El web és www.recreativas.org

 

Des d’aquí agrair el treball de totes les associacions i tots aquells col·leccionistes particulars que col·laboren en preservar la història del recreatiu espanyol.”

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.