Qui som?

 

Segons els estatuts de fundació, som A.R.C.A.D.E., desglossat com a Associació per  la Restauració i Conservació d’Arcades i altres Dispositius d’Entreteniment, una associació cultural i no lucrativa, l’objectiu principal de la qual és la preservació de la cultura “Arcade” dels 80 i 90 principalment mitjançant l’adquisició, restauració, conservació i difusió d’aquesta cultura a través dels socis que formem A.R.C.A.D.E., enfocat principalment a les màquines recreatives que van inundar Espanya en l’esmentat període amb sales dedicades a aquestes.

 

Malgrat es va gestar durant 2013 vía fòrums, webs, missatgeria mòbil, etc…, l’any de fundació de l’associació es en 2014. La seu principal, actualment un local d’uns 240m2 situats a la localitat d’Hospitalet de Llobregat (ciutat fronterera amb Barcelona) al costat de la parada de metro Santa Eulàlia (Línia 1 o vermella).

 

Objectius

 

Els objectius de l’associació són:

– Promoure la difusió, estudi, reconstrucció, millora, conservació i preservació del maquinari empleat en les primeres etapes de l’oci electrònic i digital anomenades comunament com a “maquines arcade” i/o “pinballs”, i altres maquines recreatives sense fins lucratius que formen part de la nostre herència cultural.

– Fomentar entre els usuaris i aficionats a aquestes maquines el contacte, la col·laboració desinteressada, l’ànim per compartir coneixements i la idea de patrimoni col•lectiu, com a forma de promoció de valors socioculturals importants com la companyonia, el respecte, la solidaritat, la disposició a ajudar i la igualtat, sense importar cap condició personal o social.

– Fomentar el col·leccionisme de aquestes maquines clàssiques per a la seva preservació com a referent històric en l’àmbit social, cultural i del oci.

Per aconseguir les seves finalitats, a títol merament enunciatiu i no limitador, l’associació realitza les activitats següents:

– Proporcionar espai perquè els socis puguin exposar les seves maquines arcade, pinballs , i altres maquines recreatives; compartint-ne l’ús amb els altres socis.

– Proporciona espai, eines i coneixement col·lectiu per a que el socis pugin restaurar les seves màquines i fins i tot fabricar-hi de noves simulant en disseny de les clàssiques.

– Realitzar activitats col·lectives i divulgatives com ara conferencies, tallers, exposicions, jornades de portes obertes, visites a altres associacions de propòsits similars, assistència a fires i qualsevol altre activitat encaminada a la consecució dels fins de l’entitat.

Queda fora del àmbit de la associació tota maquinaria que no estigui modificada per evitar l’ús de monedes així com maquines recreatives amb premi.
En queda exclòs tot ànim de lucre.

 

F.A.Q. (traducció: “Preguntes més freqüents”)

 

Intentarem anar responent els dubtes que veiem van sorgint a la gent de forma repetida.

 

P.- Quin tipus d’associació sou?

R.- Com indicàvem al principi, som una associació cultural sense ànim de lucre; això té varies implicacions, com per exemple que tots els diners que s’aconsegueixin generar a l’associació mitjançant usdefruits, donacions, subvencions o qualsevol altre mitjà, anirà destinat a millorar la pròpia associació, mai i en cap cas al benefici propi dels socis, a més a més d’altres connotacions de caràcter social, com la difusió de la cultura.

 

P.- On sou?

R.- Sembla que aquest punt no l’hem sabut difondre suficientment, ja que la gent confon moltes vegades la nostra ubicació. L’associació es troba a la localitat d’Hospitalet de Llobregat, al costat de la parada de metro Santa Eulàlia, a uns 15-20 minuts del centre de Barcelona en transport públic. Es troba perfectament comunicada tant via automòbil com per transports públics (és accessible amb autobús, metro, ferrocarril o tren).

 

P.- El local on teniu les màquines és de pública concurrència?

R.- No, el local és d’ús exclusiu dels socis. Sabem que hi ha molta gent que només podria visitar-ho puntualment, bé sigui perquè no pertanyen a la localitat però els hi agradaria veure’l en alguna visita a Barcelona, o bé per altres raons personals i per tant no els hi compensaria fer-se’n socis, però per desgracia actualment per problemes legals no és possible acceptar la entrada als no socis. Estem buscant alguna forma per a que tothom pugui gaudir d’aquesta experiència.

 

P.- Es paga per jugar a les màquines?

R.- No, les màquines estan totes configurades en mode FREE PLAY, i per tant no és necessari carregar crèdits en aquestes per jugar. En el cas que les màquines no permetin activar aquest mode, es busca un sistema per poder carregar crèdits sense haver de fer ús del moneder en cap cas.

 

P.- Només teniu recreatives?

R.- No, la intenció de l’associació és preservar la cultura de l’època i com a tal intentarem recrear lo més fidel possible dins de les nostres possibilitats l’ambient que es vivia als salons recreatius dels 80/90; això inclourà recreatives, pinballs (petacos, màquines del milió) com possiblement algun futbolí i/o bitlles. D’altre banda tenim un racó de descans pels socis amb sofàs, nevera i algunes consoles cedides pels socis.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.