putxi

Estem de tornada amb una nova crònica del Torneig Espanyol de Pinball, en aquest cas l’edició nº 16; el TEP 2016. Cita ineludible per a qualsevol amant de les màquines del milió. Com en les últimes 14 edicions se celebra a la bonica població de La Rioja de Arnedo, els dies 30 i 31 de junio.Esta edició hem acudit 3 socis de A.R.C.A.D.E. i 2 pinball fans més dels amics de Retromaniacs, a més de gent entusiasta de l’pinball de tota la península. 32 participants en total.

 

 

CartelTEP16-1024

 

Divendres 29 Javier “Inderman” i els seus sequaços treballaven dur a la nau de Basi, ultimant els preparatius del torneig; ajustant les màquines, donant-los l’afecte que es mereixen perquè en el torneig no ens donessin la llauna. Acabem el dia amb un agradable sopar i copes entre amics i aquestes xerrades de petacos que tant trobem a faltar tot l’any.

Dissabte 30, esmorzar complet per emprendre el dia carregats d’energia, i a les 10h del matí se’ns convocava al lloc del torneig. Javier “Inderman” amb molt bon humor ens donava les directrius del torneig als nous i ens posava al dia de les modificacions del sistema del torneig als que ja havíem anat alguna vegada. En aquesta ocasió la classificació per següent ronda es va fer mitjançant hi-score; una partida en cada màquina atorgava punts segons la posició en què quedessis respecte als resultats dels altres participants.

Al matí es va disputar el torneig de clàssiques especial Petaco; cada participant havia de realitzar una partida en 14 pinballs clàssics; joies com la Petaco, Twin Gain, Torpede, Stripping Funny, Mr. Evil, Don Quixot, Crazy Race, Tasty Samba, Top Racer, The Flipper Game, Lucky Smile, Màster Stroke, Space Race i Up Away. L’Endemà distès entre electromecàniques que no apassionen i desesperen per igual amb el seu peculiar joc. Passar de ronda va resultar ser bastant difícil ja que només 10 jugadors es classificaven.

A continuació el quadre de Classificatòries del torneig de clàssiques amb el rànquing i tots les posicions per màquina.

 

TEP16CalifClasic

Per dinar ens vam anar a “L’Oficina” on el bon menjar, vi, cerveseta i bones xerrades del que va donar de si el matí van estar en boca de tots.

A la tarda tocava 14 partides més aquesta vegada en pinballs modernes: Indiana Jones (Williams), Medieval Madness, Scared Stiff, The Simpsons Pinball Party, Ripley ‘s belive it or Not, Dracula, CSI, The Addams Family Gold, Guns’n Roses, Star Wars (Data-East), Spideman Black Edition, Terminator 2, The Walking Dead i la Ghostbusters. Aquestes dues últimes gentilesa dels amics de Pinballhouse que ens van sorprendre a tots col·locant un panell tàctil en el moble, un ordinador dins i pantalla sobre del capçal. Van presentar aquest sistema de joc / competició que és un pas més en els pinballs; en què cada jugador crea un compte en el seu sistema / servidor i una targeta associada a aquest compte; pot registrar moltes dades de cada partida i jugador. Sembla que en un futur no molt llunyà va a tenir aplicacions més que interessants en el món pinbolero. En aquesta classificatòria també només 10 participants passaven ronda:

 

TEP16CalifModer

Un dia màgic, alternant partides del campionat amb el mateix nombre vicis en les màquines que hi havia en joc lliure; com ara Circus Voltaire, Grand Prix (stern), Space Shuttle, Tommy i altres “milionets”.

Diumenge 9 va ser el dia dels playoffs i finals; així com els minitorneos: van ser jugar a la The Addams Family Gold en parelles (un a cada botó) que van guanyar la parella formada per Juaney i Cisco. Un curiós minitorneo “la següent serà encara millor” que es va disputar a la Torpede a 3 boles, en que s’havia de superar en cada bola la puntuació de la bola anterior; aquest també se’l va emportar Juaney. I el torneig infantil “Trepitjant fort” que va guanyar Irene, filla de Miguel (Tiomi) que ens va sorprendre a tots amb una magnífica puntuació d’uns 34 milions en la divertida i vistosa Monster Bash. També hi va haver torneig de vídeo que, com és ja tradició, va guanyar el bo de Pipo.

El sistema d’eliminació d’aquest torneig prometia emoció fins a l’última ronda, ja que tant en modernes com en clàssiques dels 10 classificats jugaven una partida en una màquina i el que obtingués menor puntuació … Eliminat! I successivament fins que quedessin 02:00. Així  una mala partida penalitzava moltíssim.

 

TEP16PlayoffClasic

En clàssiques es van classificar per a la final Ironball i Petaco, en què no va fer falta la tercera partida de desempat. ¡Ironball campió del torneig de clàssiques! El gran Cisco de Monforte va quedar en tercer lloc.

TEP16FinalClasic

L’eliminatòria de modernes transcórrer així:

TEP16PlayoffModer

En aquest cas Angel i Fife, soci de A.R.C.A.D.E., van lluitar per emportar-se el trofeu de la competició principal en la Dracula i en la Scared Stiff. M’omple d’orgull i satisfacció explicar-vos que el trofeu es va venir cap a casa. I pensar que fa més o menys un any vaig tractar a Fife de boig per dir-me que guanyaria un torneig aquest any … M’encanta que em tanquin la boca amb una gesta. Bravo Fife!

TEP16FinalModer

IMG_20160731_144828_zpswxs5e1dh

Per si tot això a algun li semblés poc, es va disputar un altre torneig simultani al principal. Els bons de Pinballhouse ens reptaven a realitzar entre 3 i 10 partides en els seus dos Stern, Ghostbusters i The Walking Dead, obtenint com a puntuació la mitjana de les tres millors partides. Anem, que les dues màquines no van parar ni un moment. Les seves llums ens hipnotitzen, sentim el seu so i babeamos amb les seves arts.
Només ens queda els més important …
Moltíssimes gràcies a Inderman pel seu esforç, dedicació i paciència per muntar, coordinar i dirigir aquest fantàstic torneig. Paciència i bondat les de Basi que any rere any ens obre les portes de la seva nau perquè puguèssim flipar amb la seva envejable col·lecció. Gràcies també als anotadors i als tècnics reparadors que sense ells res d’això seria possible. I finalment agrair a tots els assistents el bon ambient pinballero que, no em cansaré a recalcar, va regnar durant tot el cap de setmana.

Fins al pròxim torneig! (Que, per als despistats, es celebrarà a Barcelona els dies 8 i 9 d’octubre)

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.